استرس: استرس و فشارهای روحی موجب ترشح هورمون کورتیزول میشود و این هورمون نقش مهمی در سرکوب سیستم ایمنی بدن دارد. هورمون کورتیزول موجب تجزیه پروتیینها از جمله پرفورین و اینترفرونها میشود. همچنین استرس موجب مقاومت بیشتر سلولهای سرطانی میشود.
ورزش: فعالیت بدنی و ورزش میتواند تا حدود ۴۰ درصد از احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ بکاهد. همچنین ورزش موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان میشود. حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود.
چاقی: انواع سرطانهای روده بزرگ، پستان، جدار رحم، کلیه، و مری با چاقی ارتباط دارند. کاهش وزن حتی در بهبود بیماران مبتلا به سرطان هم مفید است. همچنین افزایش وزن در بزرگسالی موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان است. در بیماران بهبود یافته از سرطان، افزایش وزن میتواند موجب سرطانهای دیگر شود. گردآمدن چربیها در دورشکم باعث ترشح استروژن به خون میشودو با سرطانهای سینه، روده بزرگ، لوزالمعده و رحم ارتباط دارد. مصرف بیش از ۲/۴ گرم نمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.
هوای سالم: اثر ذرات معلق در هوای آلوده در ایجاد سرطان ریه به اثبات رسیده. همچنین این ذرات میتوانند موجب سرطان سینه و معده شوند.
ضد آفتاب: مصرف ضد آفتاب میتواند تا حدی مانع از برخورد اشعه فرابنفش به پوست شود. اما مطالعات جدید نشان داده که مصرف زیاد ضد آفتابها خود باعث ایجاد سرطان میشود. همچنین ضد آفتابها با کاهش جذب ویتامین D به ایجاد سرطانهای روده بزرگ و استخوان کمک کند. ضد آفتابهای مناسب معمولاً SPF بالای ۱۵ دارند. اجازه ندهید پوستتان بسوزد و ضایعات ناشی از آفتاب را درمان کنید.
واکسیناسیون
واکسیناسیون با جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف باعث جلوگیری از تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و ایمنی بدن را همیشه قدرتمند نگه میدارد.
برخی از مواد آرایشی
در برخی لوازم آرایشی به خصوص انواع تقلبی آنها از مواد سرطان زا استفاده میشود مانند فتالات، فرمالدئید، اکسی بنزون. وبنزیل بنزوات که باعث مواردی از سرطان میشوند.
شناخت عوامل سرطان زا
یکی از بهترین روشها برای پیشگیری از سرطان، استفاده نکردن از عوامل سرطان زا است. تعدادی از موادی که در زندگی روزانه افراد استفاده میشوند میتوانند خطرات جدی داشته باشند. مانند: آزبست ،نور خورشید ،نور سفید ،خاک اره ،نوشیدنیهای الکلی، بنزن (موجود در بنزین) و نفتالین این مواد باعث تحریک رادیکالهای آزاد میشوند و این رادیکالها با گرفتن الکترون از دیگر مولکولها، دست به تخریب دیگر مولکولها، سلولها و دی ان ای میزند که موجب جهش ژنتیکی و پدید آمدن انواع سرطانها میشوند.