ایمونوتراپی برنده میدان نوبل پزشکی ۲۰۱۸
سرطان سالانه قاتل میلیون ها نفر در سراسر جهان و یکی از بزرگترین چالش های سلامت است.
با تحریک توانایی ذاتی سیستم ایمنی برای حمله به سلول های تومور، برندگان جایزه نوبل پزشکی سال 2018 میلادی، یک اصل کاملا جدید برای درمان سرطان بنا نهادند.
آلیسون ایمونولوژیست 70 ساله آمریکایی از سال ها قبل روی یک پروتئین شناخته شده مطالعه می کرد. عملکرد این پروتئین مانند ترمزی برای سیستم ایمنی است و می تواند در حمله سیستم ایمنی به سلول های تومور و درمان سرطان، راهکار تازه ای باشد. در واقع این دانشمند از قابلیت های سلول های T سیستم ایمنی برای درمان استفاده کرده است. این سلول های محافظتی در سراسر بدن وجود دارند.
همزمان، هونجو ایمونولوژیست 76 ساله ژاپنی موفق به کشف یک پروتئین در سیستم ایمنی شد و پس از بررسی های دقیق دریافت که این پروتئین نیز مانند ترمز عمل می کند، ولی مکانیسمی متفاوت دارد.
الیسون و هونجو نشان دادند راهبردهای مختلف برای مهار ترمز سیستم ایمنی در درمان سرطان موثر است.
سیستم ایمنی به طور عادی به دنبال نابودی سلول های جهش یافته است، ولی سلول های سرطانی از یک روش پیچیده استفاده می کنند تا از دید سیستم ایمنی پنهان شوند و از حملات آن در امان بمانند. این راهکار سلول های سرطانی با استفاده از همان مکانیسم ترمز سیستم ایمنی انجام پذیر است. در واقع ایده آماده کردن سیستم ایمنی برای حمله به سلول های سرطانی حدود 100 سال پیش بوجود آمد، ولی دستاورد این دو محقق، تکه گمشده این پازل؛ یعنی نحوه حذف ترمز سلول های سرطانی روی سیستم ایمنی، بود.
این کشف جدید با تولید داروهای مختلف و غیر فعال کردن مکانیسم ترمز سیستم ایمنی، انقلابی بزرگ در درمان انواع سرطان محسوب می شود. با استفاده از این روش می توان انواع سرطان را در مراحل پیشرفته درمان کرد.
آلیسون و هونجو معتقدند این دستاورد مانند قله کوه یخ بیرون از آب است که در افق آن روش های درمانی و داروهای فوق العاده ای وجود دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.