استفاده از تست DNA برای تشخیص زودتر سرطان سینه

پژوهشگران انگلیسی ادعا می‌کنند با نوع جدیدی از آزمایش دی ان ای می‌توان زودتر از روش‌های دیگر، سرطان سینه را تشخیص داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، دانشمندان، نوعی آزمایش DNA ابداع کرده‌اند که ممکن است بتواند سرطان سینه کشنده را یک سال زودتر از روش‌های کنونی تشخیص دهد.

تغییر در بخشی از DNA که پژوهشگران آن را“EFC#93” می‌نامند، نشانه‌های هشداردهنده ابتدایی حاکی از وجود سرطان سینه کشنده را مشخص می‌کند.

این تغییرات، پیش از تشخیص سرطان در بافت سینه، در خون بیمار رخ می‌دهند

یک پژوهش نشان داد 43 درصد از زنانی که در خون‌شان EFC#93 وجود دارد، سه تا شش ماه بعد مبتلا به شکل کشنده‌ای از سرطان سینه تشخیص داده شدند؛ درحالی‌که این تشخیص در مورد 25 درصد زنان، بین شش تا 12 ماه بعد صورت گرفت.

پروفسور “مارتین ویدشونتر” (Martin Widschwendter) از “کالج دانشگاهی لندن” (University College London)  گفت: پژوهش ما برای نخستین بار نشان داد که نشانه‌هایی مانند  EFC#93، شاخص‌های بسیار خاصی ارائه می‌دهند که ممکن است سرطان‌های سینه کشنده را تا یک سال پیش از تشخیص‌های کنونی، مشخص کند.

وی افزود: ممکن است این موضوع موجب آغاز درمان فردی حتی در نبود رادیولوژی سینه شود.

هر سال در انگلستان، نزدیک به 55هزار مورد سرطان سینه تشخیص داده می‌شوند و از هر هشت زن یک نفر در زندگی تا حدی تحت تاثیر این بیماری قرار می‌گیرد.

روش انجام این پژوهش

پژوهشگرانEFC#93  را در نمونه‌های خونی 419 بیمار مبتلا به سرطان سینه، پس از جراحی اما پیش از شیمی‌درمانی و یک بار پس از تکمیل دوره شیمی درمانی آزمایش کردند.

آنها تغییرات DNA را در نمونه‌های گرفته شده پیش از شیمی‌درمانی، شاخصی برای تشخیص ضعیف اعلام کردند حتی اگر سلول‌های سرطان در بدن در گردش نباشند.

پژوهشگران برای فهمیدن اینکه آیا EFC#93 می‌تواند زودتر باعث شناسایی زنان مبتلا به نوع ضعیف بیماری شود، نمونه‌های 925 زن سالم را تحلیل کردند که در طول سه سال، 229 نفر مبتلا به سرطان سینه کشنده و 231 نفر مبتلا به شکل‌های غیر‌کشنده‌ای از این بیماری تشخیص داده شدند.

به گفته ویدشونتر، EFC#93،43  درصد زنان مورد بررسی را که شش ماه بعد با تشخیص ماموگرافی مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده شده و پس از آن در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و همین‌طور، 88 درصد زنانی که شش ماه بعد مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده نشدند، به‌درستی شناسایی کرد.

به گفته پژوهشگران، ممکن است دقت این آزمایش، موجب اجتناب از درمان غیرضروری بیمارانی شود که نشانه‌ای از بیماری ندارند.

ویدشونتر افزود: ذکر این نکته مهم است که  EFC#93، سرطان‌های سینه غیر‌کشنده را زود تشخیص نداد. در مقایسه با آن، ماموگرافی، اگرچه تشخیص 88 تا 99 درصدی داشت اما به تشخیص بیش از  حدی منجر شد؛ به این معنی  تومورهای تشخیص داده شده، هرگز موجب نشانه‌های بالینی نشده‌اند.

استفاده از روش  DNA بدون سلول(cell-free DNA) به عنوان شاخص روش امیدوارکننده‌ای برای اجتناب از این مشکل است.

پژوهشگران افزودند: در هر حال، نمونه‌های خونی باید فورا پس از جذب و ذخیره در لوله‌های آزمایشی مخصوص، پردازش شوند تا تشخیص، دقیق باشد.

منبع

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *