یک گروه بینالمللی از محققان با تجزیه و تحلیل ژنتیکی سرطان ریه در افراد غیرسیگاری دریافتند بخش عمده موارد ابتلا به این نوع سرطان و تشکیل تومور، حاصل تجمع جهشهای ژنتیکی است که در اثر فرایندهای طبیعی بدن رخ میدهند.
به گزارش روز جمعه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، مطالعات انجمن سرطان آمریکا نشان میدهد که سیگار عامل اصلی ۱۲ سرطان است و ۵۰ درصد مرگ و میر ناشی از این سرطان ها، با سیگار به طور مستقیم مرتبط است.
بر اساس این گزارش سیگار عامل اصلی سرطان ریه و سیستم تنفسی است و احتمال ابتلا به سرطانهای کبد، روده بزرگ، لب، بینی، سینوسها، حنجره، حلق، مری، معده، پانکراس، کلیه، رحم، دهانه رحم، تخمدان، روده بزرگ، کبد و لوسمی را افزایش میدهد.
مطالعات دیگری نشان میدهد افزایش استعمال سیگار توسط زنان در انگلیس، سبب شده است شیوع سرطان ریه بیشتر از سرطان سینه باشد.
سوال اصلی برای محققان این است که منشا سرطان ریه در افراد غیرسیگاری چیست. در پاسخ محققان با هدایت محققان انستیتوی ملی سرطان آمریکا دریافتند بخش عمده موارد ابتلا به سرطان ریه و تشکیل تومور، حاصل تجمع جهشهای ژنتیکی است که در اثر فرایندهای طبیعی بدن رخ میدهد.
بر اساس این تحقیقات سه نوع سرطان ریه شامل piano، mezzo-forte و forte در بین افراد غیرسیگاری شیوع دارد که ویژگیهای مولکولی و فرایند تکامل منحصر به فردی دارند.
محققان امیدوارند در آینده نزدیک بر اساس این ویژگیهای منحصر به فرد بتوانند روش های درمانی موثری برای سرطان در افراد غیرسیگاری توسعه دهند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Genetics منتشر شده است.